Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Cordillera tillhör Valley Collection, vilket erbjuder viner med druv-och ursprungstypisk karaktär från de olika dalarna i landet.
Limarí Valley
Chardonnay
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Chile | Limarí Valley | Chardonnay |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 10°C | 7365201 | 2,6 g/liter | 2014 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
JA | Nej | Nej | 149 kr |
Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar,och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.
Cordillera Chardonnay kommer från Limarí Valley som är ett av Chiles nordligaste vinområde. Jordmånen består av kalk och kalcium vilket adderar en tydlig mineralitet till vinet. Halmgul färg av medelhög intensitet. Doften är medelstor, avrundad och aningen smörig med fina toner av gul tropisk frukt och honung samt med en lätt rostad ton av ekfat. Smaken är medelfyllig, generöst fruktig med samma tropiska frukttoner i doften, men också med inslag av äpplen, något komplex och med en god syra samt en lätt rostad fatton. Eftersmaken är lång, generöst fruktig och frisk.
Passar bra till medelkraftiga till kraftiga rätter av fisk och skaldjur, gärna halstrade efter som den rostade fattonen gifter sig perfekt med stekytan på råvarorna.
Kan lagras i 2-4 år.
Druvorna skördas i mitten av mars. Musten jäses under 16-18 dagar vid ungefär 18 grader i helt nya franska ekfat och genomgår sedan malolaktisk jäsning och lagring på sin jästfällning under totalt 8 månader.