Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image


La Colonia Malbec


Den så karaktäristiska druvan Malbec och Argentinas stjärna passar utmärkt till grillat kött. Malbec ger viner som är både täta och tanninrika i sin struktur.

heart-icon
print icon

Argentina

Mendoza


100%

Malbec


13%

Alkoholhalt

16-18°C

Vid servering


X5129NO1601

Artikelnummer


2,9 g/liter

Sockerhalt

2016

Årgång


Ja

Nej

Nej

Veganvänligt

Eko

Etiskt


Om producenten

Strax norr om Rio Mendoza i Argentina, med tillgång till toppmodern teknologi, tillverkar Bodega Norton viner av högsta internationella klass.
När den engelska ingenjören Sir Edmund James Norton grundade Bodega Norton år 1895, var det den första bodegan att etablera sig norr om Rio Mendoza. Firman hölls kvar inom familjen fram till 1989, då den österikiske affärsmannen Gernot Langes-Swarovski blev ny ägare. Argentina hade ännu inte slagit igenom på den internationella marknaden och han var den första utländska investeraren som både trodde på och vågade satsa på vinnäringen i Mendoza. Ambitionen var redan från första dag högt satt, man skulle göra viner av högsta internationella klass.


Karaktär

Färgen är ung och purpurröd. Doften är medelstor och bärfruktig med en mild kolaton i modern stil, därtill med en liten örtighet. Smaken är medelfyllig, ren och
generöst fruktig med balanserad syra och strävhet och en medellång eftersmak med god fruktsötma precis i slutet.

Detta vin är ett utmärkt allroundvin som passar till de flesta medelkraftiga fågel och kötträtter, samt mjuka och hårda ostar av medelkraftig intensitet. För att spegla den härliga frukten, kan det gärna finnas något med sälta eller fett och krämighet i rätten, vilket förhöjer känslan av vinets fina frukt.

Vinner ej på lagring, vinet ska drickas ungt.

Vinifiering

Druvorna avstjälkas och krossas lätt och musten jäses sedan i ståltankar vid 25 grader under sju dagar, med en kort tids efterföljande maceration. Den malolaktiska jäsningen sker i tankarna och vinet buteljeras ungt.