Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image

Höghöjdsodlad Malbec möter trendig Cabernet franc


Lote Negro


Druvan Cabernet franc spås en gyllene framtid i Argentina och främst i regionen Mendoza där vin odlas på torra jordar på mycket hög höjd.

heart-icon
print icon

Argentina

Uco Valley


65%

35%

Malbec

Cabernet Franc


14%

Alkoholhalt

18°C

Vid servering


9241901

Artikelnummer


3,2 g/liter

Sockerhalt

2015

Årgång


Ja

Nej

Nej

Veganvänligt

Eko

Etiskt


179 kr

75 ml

Om producenten

Strax norr om Rio Mendoza i Argentina, med tillgång till toppmodern teknologi, tillverkar Bodega Norton viner av högsta internationella klass.
När den engelska ingenjören Sir Edmund James Norton grundade Bodega Norton år 1895, var det den första bodegan att etablera sig norr om Rio Mendoza. Firman hölls kvar inom familjen fram till 1989, då den österikiske affärsmannen Gernot Langes-Swarovski blev ny ägare. Argentina hade ännu inte slagit igenom på den internationella marknaden och han var den första utländska investeraren som både trodde på och vågade satsa på vinnäringen i Mendoza. Ambitionen var redan från första dag högt satt, man skulle göra viner av högsta internationella klass.


Karaktär

I Lote Negro från Norton möter vi druvan i en blend på 65 % Malbec och 35 % Cabernet franc där den senare druvan ger vinet en frisk, örtig arom, lätt blommig elegans och distinkt kryddighet. Vinet har djup, mörk, purpurröd färg. Blandningen av druvorna ger en koncentrerad smak och stram struktur, aningen örtig med tydlig druvkaraktär. Resultatet är en doft som präglas av mörk frukt såsom plommon, svarta och röda vinbär och kryddor även en svag hint av mint. Smaken är fyllig, komplex med ett långt och elegant avslut.

Kan lagras upp till 10 år.

Vinifiering

Druvorna växer på hög höjd i Uco Valley och skördas manuellt i mitten av April. 5 dygns kallmaceration följt av 8 dagars jäsning i ståltank med daglig överpumpning av skalmassan. Vinet pressas och pumpas över i 100% nya, franska Barriquer där lagring sker i 12 månader. Efter buteljering får vinet vila på butelj i 12 månader innan vinet släpps till försäljning.

Servera gärna till grillade köttbitar och gärna feta tillbehör som möter strävheten i vinet.

pris/ink moms

75 cl – 179 kr