Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image

De som gillar Pio Cesares viner tycker oftast om den traditionella stilen på ett Langhevin.


Pio Cesare Langhe Nebbiolo


Men det skall dock nämnas att vinifikationen inte helt följer den ursprungliga metodiken som användes förr i tiden. Då behövde man lagra vinerna länge innan de var drickvänliga. Vinerna behövde flasklagring sisådär en tiotals år för att tanninerna skulle vara mer drickvänliga. Detta gäller inte för Pio Cesares viner idag men de tjänar på att sparas några år före de konsumeras.

heart-icon
print icon

Italien

Langhe


100%

Nebbiolo


13%

Alkoholhalt

16-18°C

Vid servering


730601

Artikelnummer


2 g/liter

Sockerhalt

2012

Årgång


Nej

Nej

Nej

Veganvänligt

Eko

Etiskt


156 kr

75 ml

Om producenten

Pio Cesare är ett vinhus med anrika traditioner sedan många år. Det är ett typisk traditionellt familjeföretag som tas över av generationer som kommer. Verksamheten styrs med fast hand av Pio Boffa som har ett antal generationer före sig i den vinproducerande firman.
Pio Boffa och Cesare Benvenuto som äger bolaget har inte fallit för de nya tankarna som kom till Piemonte för 20 till 30 år sedan. Man utnyttjar fortfarande den gamla men mycket vackra källaren mitt i Alba. Alba är en gammal stad med anor sedan romartiden och är idag navet för all produktion av Barolo och Barbaresco. I regionen är det inte bara vinerna och gastronomin som är värda ett eget besök utan även Alba som är väl värd att ses. Mitt i Pio Cesares källare har man behållit den gamla stadsmuren från romersk tid. Muren är enligt uppgift mer än två tusen år gammal. Det är härligt att se hur man vårdar sin historia. Muren upptäcktes vid renovering av vinkällaren för många år sedan och visas stolt upp för besökare som är på vineriet för att provsmaka vinerna.


Vinifiering

Druvorna skördas från mitten av oktober. Musten jäses i rostfria tankar med totalt två veckors skalkontakt. Vinet har lagrats i 30 månader på franska ekfat: 20% på barriquer om 20 hektoliter och 80% på fat om 50 hektoliter.

Karaktär

Djupt röd färg. Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, lakritsrot, tobak, nypon och sandelträ. Stram, nyanserad, något utvecklad smak med inslag av fat, torkade körsbär, kakao, nypon och läder.

Passar till

Kött, fågel och vegetariskt

pris/ink moms

75 cl – 156 kr