Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image

Quinta das Carvalhas är den mest symboliska och spektakulära egendomen i Dourodalen.


Quinta das Carvalhas LBV 2011


Nedskrivna referenser om vingården kan härledas tillbaka till 1759.

heart-icon
print icon

Portugal

Porto


60%

40%

Touriga Nacional

Touriga Franca


20%

Alkoholhalt

16-18°C

Vid servering


251RC0901

Artikelnummer


99 g/liter

Sockerhalt

Årgång


Nej

Nej

Nej

Veganvänligt

Eko

Etiskt


Om producenten

Real Companhia Velha är det äldsta och mest emblematiska vinföretaget i Portugal, som har drygt 260 års existens och oavbruten verksamhet i produktion av portvin.

Historien har lämnat en otrolig historia och ett strålande förflutet. För framtiden har de en önskan om att upprätthålla kvalitetsnivån i vinerna och förtroendet för att den strikta och visionära filosofin för detta företag kommer att skriva ännu mer historia.

Sedan grundandet den 10 september 1756 av D. José I, Kung av Portugal, speglades betydelsen av detta ex-majestätiska företag av värdefulla tjänster till samhället.

Vid några av de bästa Quintas i Douro har man kunnat bevara och hedra traditionen samtidigt som man investerar i framtiden, med en konstant modernisering och experiment på vingårdarna.


Vinifiering

Framställningen av Quinta das Carvalhas LBV sker med den traditionella metoden med med fottrampning så kallade granitlagares. En lagare är en behållare av granit, vanligtvis med dimensioner på ca 4 x 4 m och med ett djup av ca 1 m. Druvorna (med eller utan stjälkar) hälls i denna behållare efter den dagliga skörden. När skördarna återvänder från vingården, njuter de först av lite stärkande kvällsmat och klär om till korta byxor, tvättar fötterna och klättrar in i lagaren för att trampa på druvorna i cirka fem timmar, man krossar druvorna i denna process medan saften blandas med skinn och uppnår bästa möjliga utlakning.

I allmänhet innehåller en lagare mellan 10 och 15 "rör" (av 550 l vardera), dvs mellan 5 500 och 8 250 liter. Som en tumregel går det åt en till två personer per rör för att försiktigt trampa druvorna. Följaktligen finns cirka 20 personer i lagare när den så kallade "Corte" börjar. Detta är det första treadingsteget: arbetarna står i en eller flera rader, lägger armarna på sina grannars axlar och marscherar framåt eller bakåt steg för steg, följa kommandon (ofta åtföljd av trummor eller rytmisk sång). Corte är vanligtvis komplett efter två eller tre timmar och följs av den så kallade Liberdade, där arbetare rör sig fritt och ofta dansar.

Karaktär

Tät, mörk, blålila färg.
Nyanserad, fruktig doft med inslag av blåbär, lavendel, plommon, svartpeppar och lakrits.
Fruktig, mycket söt smak med inslag av plommon, svartpeppar, viol, lakrits, örter och blåbär.