Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image


Santa Digna Cabernet Sauvignon


Santa Digna är resultatet av det väl etablerade arbetet inom familjen Torres att arbeta med rättvisa villkor i vinproduktionen.

heart-icon
print icon

Chile

Central Valley


100%

Cabernet Sauvignon


13%

Alkoholhalt

18-20°C

Vid servering


1650501

Artikelnummer


3,4 g/liter

Sockerhalt

2013

Årgång


Ja

Nej

Ja

Veganvänligt

Eko

Etiskt


Om producenten

Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar,och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.


Karaktär

Ung, mörkt purpurröd färg med hög intensitet. Doften är medelstor, ren och modern i en vinbärsfruktig och för druvan mycket typisk stil med bara en hint av ekfat. Smaken är medelfyllig,frisk och aromatisk med tydlig strävhet, en antydan till fatbeska men också med en generös och ursprungstypiskt intensiv fruktighet som drar åt svarta vinbär. Medellång eftersmak.

Den här vintypen kräver mat, då gärna rätter av fågel och kött som är medelkraftiga och som serveras med tillbehör som fångar upp och lindar in strävheten något.

Drickfärdig redan direkt vid lansering, men kan sparas i upp till 5 år.

Vinifiering

Druvorna skördas under april och maj. Musten jäses i rostfria ståltankar vid 28 grader under en dryg vecka med totalt 20-21 dagars skalkontakt. Efter malolaktisk jäsning mognar vinet i amerikanska ekfat under 6 månader.