Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image


Santa Digna Sauvignon Blanc


Märkningen Fair for life är en etisk märkning som innebär förbättrade ekonomiska villkor för jordbrukare och arbetare. Certifieringen garanterar att Miguel Torres Chile betalar ett rättvist pris för druvor och arbete och ser till att arbetsvillkoren är goda. Ansvar för miljön tas genom vinets hela produktionskedja.

heart-icon
print icon

Chile

Central Valley


100%

Sauvignon Blanc


13%

Alkoholhalt

8-10°C

Vid servering


X5129MT6801

Artikelnummer


1,2 g/liter

Sockerhalt

2016

Årgång


Ja

Nej

Ja

Veganvänligt

Eko

Etiskt


Om producenten

Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar,och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.


Karaktär

Blekt halmgul färg. Doften är medelstor, ren och aningen aromatisk (mer elegant än parfymerad) med toner av vinbärsblad och krusbär i en mycket druvtypisk stil. Smaken är lätt men intensiv, mycket frisk och rent fruktig med samma aromer som i doften. I den friska, medellång eftersmaken växer det också fram en fin nyans av vita blommor.

Lika bra till aperitif och som sällskapsvin som till mat, då helst lätta till medelkraftiga rätter av fisk, skaldjur och grönsaker. Rätterna kan gärna vara smaksatta med citrus eller andra syrliga råvaror (för att balansera vinets syra) och färska örter (för att spegla vinets ”gröna” aromer). Passar också till färskostar och getostar.

Vinet vinner ej på lagring.

Vinifiering

Druvorna skördas successivt under mars månad. Musten jäses i rostfria ståltankar under 21 dagar vid cirka 18 grader och buteljeras ungt utan att komma i kontakt med ekfat.