Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image


Trinitas Cabernet Sauvignon


heart-icon
print icon


100%

Cabernet Sauvignon


%

Alkoholhalt

18°C

Vid servering


X251MT6001

Artikelnummer


4,3 g/liter

Sockerhalt

2016

Årgång


Ja

Ja

Nej

Veganvänligt

Eko

Etiskt


Om producenten

Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar, och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.


Karaktär

100% Cabernet Sauvignon från den helt ekologiskt skötta vingården San Luis Alico, där höns och gäss lever bland vinrankorna.
Djupt purpurröd, tät färg. Doften är stor, rent fruktig och intensiv med en djup och samtidigt aromatiskt vinbärsfruktig. Med luft växer ett annat djup fram och ger vinet en mer nyanserad doft. Smaken är medelfyllig, generöst fruktig med samma aromer som i doften, en god syra och en ung, ännu inte helt polerad tanninstruktur samt en lätt rostad nyans av ekfaten. Eftersmaken är frisk med en liten fatnyans i slutet.

Passar allra bäst till smakrika men ändå eleganta rätter av fågel, kött och inte alltför kraftigt viltkött, gärna med någon form av krämig konsistens (smörmonterad potatispuré, gräddkokt svamp och liknande) som fångar upp och mjukar av strävheten.

Kan drickas nu, men kan lagras 2-4 år.

Vinifiering

Druvorna skördas från mitten av april och några veckor framöver. Efter avstjälkning och försiktig krossning, jäses musten i ståltankar vid 26-28 grader under en dryg vecka med totalt 18-20 dagars skalkontakt. Vinet dras sedan över till en kombination av franska och amerikanska ekfat för att först genomgå malolaktisk jäsning, sedan lagring under 6 månader.