Beställ brandy på nätet och ta del av dess utomordentliga smak såväl som dess hälsoeffekter

Brandy | TwscollectiveHos systembolaget går det att beställa spännande sorter som inte finns i det vanliga sortimentet.
Brandy har en rad intressanta, och något överraskande, hälsoeffekter vilka du kommer kunna läsa mer om nedan. Du får även tips på hur du hittar de bästa sorterna på nätet samt annan information som kan vara intressant att veta kring denna goda dryck. Trevlig läsning!

Vad är brandy?

Brandy är ett druvbrännvin som tillverkas genom att man destillerar vinet och låter det åldras i ekfat. Detta ger drycken dess höga alkoholhalt, men också dess unika färg. Spritsorten har vanligtvis mellan 30-60 % alkohol och används ofta som smaksättare i olika bakverk. Du kan dricka det som det är eller i en cocktail. Namnet kommer från det nederländska ordet ”brandewijn” vilket betyder bränt vin, men andra vanliga namn på drycken är Applejack, Armagnac och Cognac beroende på var de tillverkas. Drycken kommer i många varierande sorter och baseras på olika frukter och du kan till exempel välja på spansk brandy, italiensk grappa och fransk calvados. Just calvados är en brandytyp som är baserad på äpplen istället för vindruvor. Precis som vin på olika druvor har olika smaker, har även olika brandytyper sina egna distinkta karaktärer.
Brandy näringsinnehåll

Tittar man på näringsinnehållet i brandy innehåller 30 ml av drycken cirka 65 kalorier. Dock är drycken rik på antioxidanter och innehåller inga kolhydrater eller fett.

5 stycken hälsofördelar med brandy

Överraskande finns det en hel del hälsofördelar med att dricka brandy, i en lagom mängd förstås. Nedan följer 5 stycken hälsofördelar:

1. Hjälper att balansera kolesterolnivån

Brandy ger en positiv effekt på hjärtat. Forskning har visat att brandy innehåller en mängd antioxidanter vilka hjälper till att sänka kolesterolet i din kropp. Detta kan minska risken för inflammation i hjärt- och kärlsystemet och därmed sänka ditt blodtryck.

2. Bra för viktkontroll

För dig som vill hålla koll på vikten, men ändå vill kunna njuta av ett glas god dryck är brandy ett bra alternativ. Till skillnad från andra alkoholhaltiga drycker innehåller nämligen brandy inga kolhydrater och hjälper därför till vid vikthantering.

3. Hjälper mot åldrande

Tack vare alla de antioxidanter som finns i brandy ser drycken till att förhindra vissa typer av åldringssymtom, alltifrån rynkor till dålig syn. Antioxidanter hjälper till att förhindra nedbrytning av celler i huden, håret, hjärnan och i de inre organen som orsakas av farliga fria radikaler.

4. Ger dig en bättre sömn

Brandy har lugnande och värmande fördelar som kan bidra till bättre sömn. Alkoholhalten gör också sitt och har du sömnproblem kan det därför vara en god idé att dricka en liten mängd innan du ska sova. Tänk dock på att ett litet glas räcker för att hålla intaget på en säker och hälsosam nivå.

5. Ökar immunförsvaret

Brandy kan också hjälpa till att boosta immunsystemet. I flera hundra år har drycken använts för att bota förkylning eller influensa. Förutom att det hjälper dig att sova bättre är det också naturligt antibakteriellt.

Hur du gör för att beställa bäst brandy på nätet

Genom att beställa brandy på nätet har du tillgång till ett stort sortiment med en mängd producenter från världens alla hörn. Gör din research, hitta en hemsida med tips som matchar dina önskemål och beställ sedan via systembolaget. Kanske vill du testa på att beställa spansk brandy på nätet? Den är lik den franska konjaken men skiljer sig i smak tack vare skillnaderna i framställningen där den lagras i soleras och criaderas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *