Dimersdal – perfekt samspel mellan Atlanten och Kapprovinsens röda jordar

Dimersdal – perfekt samspel mellan Atlanten och Kapprovinsens röda jordar | The Wine & Spirits Collective

 

Durbanvilles maritima klimat kännetecknas av kyliga luftströmmar från Atlanten och fuktig morgondimma som sveper in de mjuka sluttningar i en salt, sval och livgivande bris. Sommarens stadiga syd-ostliga vind och sol ger förutsättningarna för att ge druvorna rätt mognad. Tillsammans med torrlandsodlingen på jordar av nedbruten granit och hög lerhalt, ger klimatet här druvor med intensiva frukttoner och viner som är eleganta och fulla av karaktär.

I Diemersdal Sauvignon Blanc 2018 avspeglas såväl Durbanvilles komplexa terroir som de kyliga Atlantvindar som skapar vinlägenas mikroklimat. Druvor från stockar med en ålder mellan 12 och 31 år, från tio olika vingårdslägen har skördats nattetid och vinifierats separat innan de blandats till det här vinet i klassisk stil.

Fem olika kloner av Suavignon blanc har krossats och sedan fått vila med skalkontakt mellan 3 och 12 timmar innan pressning och fortsatt vila mellan 6-12 timmar. Sedan tre veckors jäsning på kontrollerad temperatur mellan 12 och 16 grader.

Resultatet är en både livlig och klassisk Sauvignon Blanc. Med en färg som en blandning av lime och citronskal och komplex näsa med en fruktfat av exotiska toner, fikon och krusbär. De krispiga tonerna återkommer i smaken tillsammans med tydlig mineral och ett långt fruktigt, harmoniskt avslut. Vinet passar fint som aperitif, lätt plockmat eller sallad.

Producent: Diemersdal

Namn: Diemersdal Sauvignon Blanc 2018

Artikelnummer: 6349-01

Pris: 99 kr

Lansering: 1 december

Om Diemersdal Estate

Här, i en av Kapprovinsens äldsta vinregioner har vin producerats sedan 1705, enligt gamla inventeringar som gjordes under godsets tidiga år. Familjen Louw tog över i slutet av 1800-talet och idag är det sjätte generationen som håller i vinproduktionen. Ägorna upptar 340 hektar, varav 180 är vinodlingar. Resterande land är betesmark och en del består av ”Renosterveld”, en hotad vegationstyp som familjen Louw förvaltar och hjälper till att bevara.

diemersdal.co.za

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *