Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

Lansering – Roland Champion BdB Special Club 2012 Grand Cru 18 oktober 2019


 

Endast en kort biltur från Epernay längs Avenue de Champagne kommer man till Chouilly, denna Grand Cru-klassificerade by som utgör starten i ett pärlband av byar där Chardonnay dominerar, i Côte de Blancs. Här huserar Roland Champion med sina underbara champagner.

Från början var familjen Champion odlare och sålde sina druvor vidare, det var år 1929 som André Champion började producera egen champagne. Hastigt dog tyvärr André och sonen Roland tog över, endast 16 år gammal. Roland utökade arealerna och fick igång produktionen på riktigt. Idag är det Rolands barnbarn, den fjärde generationen i familjen, som styr. De har alla expertis i huset och gör allt själva. Ett besök hos Champagne Roland Champion är underbart, här sitter du i en soffa framför öppen spis i farmors hem mitt i byn. Kontoret är uppdukat på matsalsbordet och i rummet intill etiketteras och packas flaskor för fullt.

Chouilly som by är högt rankad i sammanhanget. Här produceras mycket god champagne framförallt på Chardonnay, hela 98,7% av arealen i byn är planterad med just den druvan. Roland Champion har mest ägor i Chouilly och lite i Verneuil – 70% är Chardonnay, resterande Pinot Meunier och Pinot Noir. Totalt äger de 18 ha och producerar 85 000 flaskor per år. Resterande druvor säljer de vidare till större välkända hus. Champagnerna från Roland Champion är krispigt fräscha med en krämig ton som är typisk för just Chouilly.

Nu släpper vi snart Roland Champion BdB Special Club 2012 Grand Cru på Systembolaget!

Lansering: 18 oktober 2019

Nr: 9047901

Antal: 4800 buteljer

Pris: 496 kr