Mousserande vin – perfekt fördrink under vårens middagar

Mousserande vin - perfekt fördrink under vårens middagarNyårsafton och alla dess festligheter må vara avklarade för den här gången, men det innebär inte nödvändigtvis ett slut på tillfällen att njuta av gott mousserande vin. Tips för fler smakrika och uppiggande upplevelser hittar du här nedanför.

Nu i januari är det många som upplever att vardagarna är lite extra mörka och svåra att ta sig igenom. Men det finns sätt att förebygga de värsta energitjuvarna.

Ett bra tips är att starta en middagscirkel där de olika deltagarna bjuder på mat och dryck, en gång i veckan efter ett rullande schema. Förutom goda smakupplevelser uppmuntrar en matcirkel även till uppiggande samtal och möten med vänner och familj.

För dig som är intresserad av att börja bjuda in till större middagar följer här några inspirerande tips:

Mingel

Inled kvällen på bästa sätt med mingel och servering av ett högkvalitativt, mousserande vin. På så vis kan du vara säker på att gästerna har det bra tills dess att det blivit dags att sitta till bords.

Välj rätt dryck

Gör det inte onödigt krångligt. Att bjuda in till middagar kräver inte avancerad matlagningskonst eller kockkunskaper. Enkla lösningar är i många fall de bästa och om du dessutom lägger lite extra energi på att beställa vin som förstärker smaken av råvarorna så kan du vara säker på att alla får med sig en härlig smakupplevelse.

Aktivitet – Provning

En vanlig trerättersmiddag i all ära, men i vissa fall kan det också vara uppskattat att bjuda in till ett lite annorlunda upplägg. En vinprovning är bara ett exempel på uppskattad aktivitet som passar bra i dessa sammanhang. Om du valt att lägga upp matlagningen efter ett speciellt tema, kan också vinerna i provningen väljas ut efter detta.

Ekologiska, högkvalitativa viner kan göra underverk för vilken middag som helst och piggar upp även under de mörkaste månaderna. Vi på The Wine & Spirits Collective är en kreativ med modern importör som alltid strävar efter att ta in viner från de bästa producenterna runt om i världen. Kontakta oss gärna om du har frågor om vårt sortiment.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *