Nyhet Aug 23, 2021

Gran Feudo Winemaker's Selection

Ett klassiskt vin i modern tappning Gran Feudo Winemaker Selection är en gammal goding i ny kostym. Vad sägs om en smidig bag-in-box i ny, måttfull storlek om 2,25 liter. Det fina vinet skapat med Navarras bästa druvor, som legat på fat i 12 månader, är perfekt att ta i handen när grannen bjuder in till grillmiddag.

Gran Feudo kommer från appellationen D.O. Navarra, som både är en region och en D.O. Här påverkar Atlanten i nordväst, Pyrenéerna i nordöst och Ebrofloden så att vinerna får en fin fruktighet och fräschör, trots det relativt varma klimatet. Liksom granndistriktet Rioja är Navarra känt för sina kalkrika jordar, vilka ger viner med kraft och karaktär.

Gran Feudo Winemaker Selection är ett vin skapat av Merlot, Garnacha, Tempranillo och Cabernet sauvignon, de inhemska och internationella druvor som är vanligast förekommande i Navarras vingårdar. Vinet har lagrat i 12 månader på använda amerikanska ekfat och är fruktigt och smakrikt med fatkaraktär, inslag av körsbär, skogshallon, plommon, choklad, nötter, kryddnejlika och vanilj. Passar till det mesta som kan dukas upp vid en grillmiddag; kyckling, kött och läckra såser. Det smakar också utmärkt till grillade grönsaker.

Gran Feudo är ett av Spaniens mest kända varumärken. Kanske känner du igen producenten från dina föräldrars middagsbord eller så har du själv handlat det förr. Oavsett, är det dags att testa den pålitliga spanjoren igen. Winemaker’s Selection är ett komplext vin från ett klassiskt ursprung i modern tappning.

Så “gå inte över ån för att hämta vatten” – ta den gamla godingen med på grillfesten. Vill du inte dricka samma vin som dina päron – kapitulera inför det gamla ordspråket “äpplet faller inte långt från trädet”, den här gången. Visst är det bra att “tänka utanför boxen” men den här gången var boxen, om än en mindre, mer måttfull och behändig modell den ultimata förpackningen, för det här är ett vin vi vill dela med oss av när vi är fler kring bordet.