Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Uco Valley
Pinot Noir
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Argentina | Uco Valley | Pinot Noir |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 14-16°C | X251MR0501 | 1,8 g/liter | 2017 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt |
---|---|---|
JA | Nej | Nej |
Riccitelli Wines är ett ungt och dynamiskt projekt som tillåter Matias Riccitelli att till fullo ge uttryck för Argentinas terroir i sina viner. Vingården ligger i hjärtat av Vistalba i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza.
Med hjälp av sin far, den kända vinmakaren Jorge Riccitelli (Bodegas Norton), och sin stora passion för vin bestämde sig Matias Riccitelli 2009 för att köpa sin egen vingård. Odlingarna är idag fördelade på tre olika vingårdar om 20 hektar vid Andernas fot, i hjärtat av Vistalba, i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza. Odlingarna är till största delen planterade i början på 1900-talet och man arbetar med låga skördeuttag och hård selektering i vingården. Dessa tekniker lämpar sig bra för ekologisk odling och ger väldigt högkvalitativa druvor. Matias Riccitelli arbetar efter en ekologisk filosofi, men är inte certifierad ekologisk odlare.
Denna Pinot Noir kommer ifrån området "Gualtallery" som ligger i norra delen av Uco Valley, Tupungato. Vingården är placerad 1500 meter över havet där jordmånen är kalkhaltig med inslag av grus och finkornig sand.
Innan jäsningen startar macereras musten i 5 dagar. Jäsningen sker sedan i små franska ekfat med naturlig jäst. 30 % av druvorna jäses om hela klasar vid 26-28 grader.
100 % av vinet lagras till sist i använda franska ekfat under 12 månader.
Aromer av svarta och röda bär med tydlig mineralitet. Lätt och smakrik i munnen med bra tilltagen syra och lång balanserad eftersmak.
Kan med fördel sparas ytterligare ca 6 år men likväl drickas redan nu.