Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Syrah i sitt esse!
DO Alella
Syrah
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Spanien | DO Alella | Syrah |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 16-18°C | 7013001 | 1,5 g/liter | 2015 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
JA | Ja | Nej | 199 kr |
Alta Alella är kulminationen på ett familjeprojekt som började för mer än tjugo år sedan med Josep Maria Pujol-Busquets och hans fru Cristina Guillen, när de förvärvade 1800-talsboendet Can Genis, som ligger 2 km från Medelhavet mellan städerna Alella och Tiana. Det är den närmaste källaren till Barcelona och dess ekologiska viner finns i menyerna på några av världens bästa restauranger.
Från början, i den här moderna källaren, har det ekologiska jordbruket och respekten för miljö och natur varit grunden för att göra viner och kavaler i DO Alella och DO Cava, med viljan för öppenhet, att vara en sann återspegling av terroir och årgången.
Alta Alella är öppet för världen och har ett tydligt kall för enotourism. Vin är en del av en områdesidentitet, och i denna unika vinmiljö kan alla njuta av ett brett utbud av vinaktiviteter.
Ekologiskt rött vin från druvan Syrah som odlas i terrasser.
Efter avstjälkning börjar druvorna en process av maceration i 20 dagar under vilken alkoholjäsningen utförs. Denna process sker i rostfria stålkärl med hjälp av den nedsänkta locktekniken. Genom att pumpa över manuellt två gånger om dagen kan vi få maximal extraktion. Därefter pressas druvorna försiktigt och flyttas till franska ekfat för initiering av malolaktisk jäsningsprocessen följt av en lagring i 12 månader.
Årgång 2016
Den allvarliga torkan under den vegetativa perioden har orsakat en lägre avkastning med den därmed följande minskningen i produktionen och ökningen av koncentrationen. En högkvalitativ låg skörd som kännetecknas av en exceptionell hälsa, god mognad och stor åldringspotential.
Utmärkelser:
Bioweinpress 2017 GOLD MEDAL
Guía - 91/100
Vivir el Vino 2017 - 91/100
Wine Enthusiast 2016 - 91/100
Körsbärsfärg med violett nyanser.
God aromatisk intensitet i doften som lyfter fram aromen av violer, mogen mörk frukt (björnbär, plommon) med balsamiska och kryddiga egenskaper typiska från Syrah, liksom lagring i fat.
Smaken återkallar aromen av mogen frukt med en salt och djärv beröring. Ganska gastronomiskt vin med en ny och modern finish
Kött och fågel.