
AA Dolc Mataró
Restaurang
Om Producenten
Alta Alella är kulminationen på ett familjeprojekt som började för mer än tjugo år sedan med Josep Maria Pujol-Busquets och hans fru Cristina Guillen, när de förvärvade 1800-talsboendet Can Genis, som ligger 2 km från Medelhavet mellan städerna Alella och Tiana. Det är den närmaste källaren till Barcelona och dess ekologiska viner finns i menyerna på några av världens bästa restauranger.
Från början, i den här moderna källaren, har det ekologiska jordbruket och respekten för miljö och natur varit grunden för att göra viner och cavor i DO Alella och DO Cava, med viljan för öppenhet, att vara en sann återspegling av terroir och årgången.
Alta Alella är öppet för världen och har ett tydligt kall för enotourism. Vin är en del av en områdesidentitet, och i denna unika vinmiljö kan alla njuta av ett brett utbud av vinaktiviteter.
Vinifiering
Ekologiskt sött rött vin tillverkat av det autochtona druvan Mataró (namnet på Maresme-huvudstaden). Druvorna är kvar på vinstocken för övermogna och skörden sker innan druvorna börjar torka. Efter avstjälkning och en andra sortering av druvorna läggs de i rostfria tankar.
Där macerering i 6 månader under vilken daglig pumpöverföring utförs initialt och senare varje vecka. Efter en lättpressning sker en kort lagring på 2 månader i franska ekfat innan den slutligen tappas på flaska.
Karaktär
Intensivt körsbärsfärgat vin med violett reflekterar och tjocka draperier.
Aromer av kanderade frukter, plommon, torra fikon och björnbär med subtila inslag av italienska körsbärstomater, apelsinskal och japanskt grönt te.
Krämig och välsmakande med återreflektering av doften av mörk frukt med en balans av tanniska sensationer, syra och sötma