Bossi Fedrigotti Teroldego
Restaurang
Om Producenten
Bossi Fedrigotti är en adelsfamilj som mer än gärna kallar sig för jordbrukare och här i Trentino har man varit aktiva sedan 1697. Druvorna växer på 300 meters höjd där de får utstå ett behagligt klimat med varma dagar och svala nätter.
Vinifiering
Teroldego druvorna kommer från vingårdar där jordmånen består av kalk- och basaltrik jord, vilket gen en fin mineralitet till vinet.
70% av druvorna vinifieras i temperaturkontrollerade ståltankar resterande 30 procent torkas först i 40 dagar (appassimento) innan druvorna vinifieras i ståltank. Efter den malolaktisk jäsning en blandas vinet innan det dras över till ekfat för vidare lagring.
Vinet lagras sedan 10 månader i 225 liters barriquer och 1 månad på flaska.
Karaktär
Doft av bäriga frukter och lakrits. Fylligt vin med bra struktur tack vare appassimenton. Bra syra, välbalanserad med mjuka tanniner och ett långt, härligt avslut.