Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
En del av
Bekaadalen
Merwah
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Libanon | Bekaadalen | Merwah |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
12% | 8-10°C | X5202022101 | >3 g/liter | 2016 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt |
---|---|---|
Nej | Nej | Nej |
Château Ksara är Libanons äldsta och största vingård, det är även Libanons tredje största turistattraktion. När vingården grundades var Libanon under islamisk ottomansk regi och de tillät endast vinproduktion om det var för religösa ändamål. Det var då Libanons första vin tillverkades och Ksaras historia började.
Vingården förvärvades 1857 av jesuitmunkar som började tillämpa sina kunskaper om jordbruket och började introducera att plantera franska druvsorter bland annat Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc och Semillon. De utvecklade även ett grottsystem för att lagra sina viner i, dessa grottorna används än idag. Genom sin historia har Château Ksara vuxit genom sina kärnvärden; tradition, nobilitet och modernitet. 1973 såldes Chateau Ksara till en lokal affärsman som nu för traditionen vidare.
Merwah är en uråldrig inhemsk grön druva som har används till vinproduktion och arrak under århundranden i Libanon.
Merwah skördas manuellt och skördeuttaget är lågt. Druvorna pressas i hela klasar. Alkoholjäsningen sker tillsammans med jästfällningen vid låga temperaturer, cirka 16 grader. Vinet får sedan ligga en kort stund på jästfällningen för att addera mer komplexitet till vinet.
Vinet filteras och buteljeras och ska drickas ungt.
Vinet är ljusgult med några gröna reflektioner. Aromatsk doft av citrus, vita blommor och mineralitet. Smaken är torr med inslag av tropisk frukt, guava, lime och melon som omringas av en välbalanserad syra och ett långt avslut.