Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Vinet är till viss del gjort på appassimentometoden, d v s druvorna har fått torka innan de fermenteras.
Sicilien
Nero d'Avola
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Italien | Sicilien | Nero d'Avola |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 16-18°C | 7608201 | 2 g/liter | 2016 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | |
---|---|---|---|
JA | Nej | Nej | 89 kr |
The Wine People har en helhetssyn på produkterna: utvecklar produktion, förpackning, marknadsföring och försäljning av vart och ett av sina viner. De har fullständig kontroll över hela produktionsprocessen, med början med noggrann hantering av druvorna och noggrann vinframställning av sina egna, mycket begåvade vinmakare. De bygger en strategi som ger bästa möjliga stöd till produkten från början till slut – från vin till förpackning och positionering.
TWP är helt marknadsorienterade, utvecklar produkter och varumärken som passar kunden, men de är mycket noga med att se till att det finns en perfekt balans mellan vad varje region har att erbjuda och vad marknaden vill ha. Kort sagt, de erbjuder en full service, där hållbarhet och produktkvalitet är centralt för allt de gör. TWP lyssnar på kunden, strävar efter att möta deras behov exakt och samtidigt säkerställa produktens integritet.
Skörden sker manuellt i slutet av september och början av oktober. De druvor som ska torkas plockas ca 20-25 dagar innan de övriga för att bevara syran i frukten.
Druvorna transporteras i små behållare så att de inte ska krossas av sin egen vikt och avstjälkas varsamt innan fermentering. Fermenteringen sker vid kontrollerad temperatur på 22-24 oC och pumpar runt musten så att man får bästa möjliga färgextraktion, mjuka tanniner och aromer från skalen.
"Appassimento"-druvorna torkas i 30 dagar i ventilerat rum varefter de jäses vid en teperatur på ca 24oC. De två vinerna blandas sedan och genomgår den malolaktiska jäsningen tillsammans.
Djupt lilaröd färg.
Intensiv och fruktig doft med inslag av svartpeppar och kryddor.
Stor fruktig smak, med inslag av mörka bär och kryddor. Välbalanserad, rund och komplex eftersmak.