Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
En del av
Bekaa Valley
Petit Verdot
Cabernet Franc
Syrah
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 40% | 30% | 30% |
---|---|---|---|---|
Libanon | Bekaa Valley | Petit Verdot | Cabernet Franc | Syrah |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
14% | 16-18°C | 9519001 | 2,1 g/liter | 2016 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej | 269 kr |
Château Ksara är Libanons äldsta och största vingårdsareal, det är även Libanons tredje största turistattraktion. När vinhuset grundades var Libanon under Islamisk ottomansk regi och de tillät endast vinproduktion om det var för religösa ändamål. Det var då Libanons första vin tillverkades och Ksaras historia började.
Sedan 1970-talet, då vinhuset kom i privat ägo, anlitades franska oenologer och dessa introducerade moderna metoder i såväl vingårdsarbetet som i själva vinframställningen. Pesticider och herbicider används inte i vingårdarna. Château Ksara producerar idag närmare tre miljoner flaskor per år och odlar druvor som Cinsault, Carignan, Grenache, Syrah, Mourvèdre, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Gamay, Tempranillo samt den lokala druvan Arinarnoa.
Cuvée du Troisième Millénaire är gjort på Cabernet-Franc, Petit Verdot och Syrah. Druvorna skördas för hand från de bästa vingårdslägena där jordarna består av krita, rödlera och kalksten. Jäsning sker under 20 till 30 dagar i en temperatur på 28 grader med regelbunden pumpning. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och får sedan mogna på franska ekfat, varav 50 % är nya, under cirka 14 månader.
Cuvée du Troisième Millénaire är ett komplext vin med stor kropp och härlig, mörk purpurröd färg. Här finns välbalanserad frukt med toner av hallon, svarta vinbär och viss vaniljkaraktär. Vinet är rikt och fylligt med bra struktur, längd och tydliga tanniner. Kan drickas nu men kan med fördel lagras två eller tre år. Dekantera och lufta gärna under minst en timme före servering.
Passar bra till vilt eller till rätter med rött kött.