Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
En del av
Durbanville
Sauvignon Blanc
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Sydafrika | Durbanville | Sauvignon Blanc |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
12% | 8-12°C | X5202022001 | g/liter | 2017 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt |
---|---|---|
Nej | Nej | Nej |
Diemersdal ligger i Durbanville, områdets maritima klimat kännetecknas av kyliga luftströmmar från Atlanten och fuktig morgondimma som sveper in över de mjuka sluttningarna i en salt, sval och livgivande bris. Sommarens stadiga syd-ostliga vind och sol ger förutsättningarna för att ge druvorna rätt mognad. Tillsammans med torrlandsodlingen på jordar av nedbruten granit och hög lerhalt, ger klimatet här druvor med intensiva frukttoner och viner som är eleganta och fulla av karaktär.
Druvorna krossas och avstjälkas efter de uppnått optimal mognad. 5 olika kloner används till detta vin och alla vinifieras separat. Skalkontakt i ca 12-24 timmar innan vinet pressas och får sedan vila i ca 6-12 timmar. Alkoholjäsningen pågår under 3 veckor vid en kontrollerad temperatur kring 12-14 grader celsius.
Komplext med toner av tropisk frukt, mogna fikon och krusbär. Mineraldrivet och fruktigt med en lång finish.