Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Det var under mitten utav 1500-talet när de spanska conquistadorerna intog de norra delarna utav Chile som tillverkningen utav druvdestillatet pisco startade. Nu för Miguel Torres denna tradition vidare med El Gobernador.
Limari Valley
Moscatel de Alexandrie
Pink Moscato
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
70 ml
Land | Region | 50% | 50% |
---|---|---|---|
Chile | Limari Valley | Moscatel de Alexandrie | Pink Moscato |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
40% | 8-10°C | 7065101 | 4 g/liter | NV |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 70 ml | |
---|---|---|---|---|
JA | Nej | Nej | 389 kr | 389 kr |
Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar,och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.
Miguel Torres anses vara pionjären till den moderna vinodlingen i Chile. Han var den förste som införde rostfria ståltankar med kylaggregat och temperaturkontroll, pneumatiska pressar och små fat av fransk och amerikansk ek för jäsning och lagring av kvalitetsviner.
Chile är en vinmakares paradis och har ett perfekt klimat för att odla vin, med dess väl markerade årstider och dagliga temperaturförändringar. Den svala temperaturen som kommer in från bergskedjan Anderna i kombination med slösande solsken gör att vingårdarna frodas.
Det minutiösa arbete som Miguel Torres och hans team påbörjade på 1980-talet blev en nytändning för hela landets vinindustri. På grund av att Chile inte varit drabbat av Phylloxera har man idag vinstockar som är över 100 år gamla. Det är på dessa stockar Miguel Torres gör sitt prestigefulla vin Manso de Velasco av druvan Cabernet Sauvignon.
Det är de aromatiska druvorna, Moscatel de alexandrie och Pink Moscato som ger Piscon sin karaktäristiska fruktiga och blommiga smak och lämpar sig därför perfekt till att blanda drinkar på. Chile är det enda land där man odlar druvor enbart för framställning av Pisco, vilket gör de unika i världen.
Pisco används vanligtvis som drinkingrediens men kan med fördel även avnjutas i sin renaste form.
Pisco framställs av destillerat vin.