Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image

Vinet är ett lysande exempel på att Shiraz och Australien passar så ypperligt bra tillsammans!


The Estate Vineyard Shiraz


En del av

heart-icon
print icon

Australien

Yarra Valley


100%

Shiraz


13%

Alkoholhalt

18°C

Vid servering


7098001

Artikelnummer


1,7 g/liter

Sockerhalt

2016

Årgång


Ja

Nej

Nej

Veganvänligt

Eko

Etiskt


219 kr

75 ml

Om producenten

Paret Vittorio och Giuseppina De Bortoli emigrerade från norra Italien till Australien. År 1928 grundade de De Bortoli Wines som idag drivs av tredje generationens vinmakare.
Parets son Deen de Bortoli expanderade och utvecklade vingården och hans barn i sin tur etablerade De Bortolis strålande rykte som producent av premiumviner, t.ex. genom det ikoniska dessertvinet Noble One.
Genom alla år har de italienska familjeidealen om hårt arbete, generositet och gemenskap präglat familjen och deras arbete. Mottot är Semper ad Majora, eller ”sträva alltid högre”. Filosofin att utmärkta viner blir till på vingården samt att arbeta efter hållbara metoder – för människa och natur – ger såväl utmärkta druvor som en bättre miljö.


Vinifiering

Yarra Valley är kanske den internationellt sätt mest välkända vinregionen i Victoria. Området ligger strax norr om Melbourne och klimatet är svalt, vingårdarna ligger omkring 500 meter över havet. Förutsättningarna och stilen på vinerna gör att många jämför området i stil med Bourgogne. Här produceras komplexa, eleganta viner på främst chardonnay och pinot noir men även klassiska och intressanta Shirazviner. Regionen har fått ett uppsving de senaste åren tack vare många bra producenter i området som tillsammans åter satt fokus på Australiens svalare områden.

100 % av vinet jäser i öppna kar tillsammans med 20% hela klasar. Efter avslutad maceration och jäsning som sker med naturlig jäst, pressas vinet försiktigt och får med hjälp av gravitationens kraft förflyttas över till ekfat. Vinet lagras sedan i 12 månader på använda ekfat om 500 L och fat om 2300L.

Karaktär

Nyanseradtoch medelfylligt vin med inslag av viol, en viss örtighet och vitpeppar. Smaken är fruktig men också flörtig med sammetslena tanniner och läckra drag av blåbär, plommon och lakrits.

Passar till

Till vinet passar exempelvis vilt eller nötkött med kryddiga tillbehör. För att balansera dess strävhet kan man tänka på att välja feta eller aning syrliga rätter. Den kryddiga/peppriga smaken i vinerna passar också bra till grillad mat.

pris/ink moms

75 cl – 219 kr