Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
En del av
Yarra Valley
Chardonnay
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Australien | Yarra Valley | Chardonnay |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 8-10°C | 7808001 | 1,6 g/liter | 2016 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej | 219 kr |
Paret Vittorio och Giuseppina De Bortoli emigrerade från norra Italien till Australien. År 1928 grundade de De Bortoli Wines som idag drivs av tredje generationens vinmakare.
Parets son Deen de Bortoli expanderade och utvecklade vingården och hans barn i sin tur etablerade De Bortolis strålande rykte som producent av premiumviner, t.ex. genom det ikoniska dessertvinet Noble One.
Genom alla år har de italienska familjeidealen om hårt arbete, generositet och gemenskap präglat familjen och deras arbete. Mottot är Semper ad Majora, eller ”sträva alltid högre”. Filosofin att utmärkta viner blir till på vingården samt att arbeta efter hållbara metoder – för människa och natur – ger såväl utmärkta druvor som en bättre miljö.
Det har hänt mycket i Australien de senaste åren. En ny våg av producenter har etablerat sig som vill satsa mer på ursprung, lägre skördeuttag och man söker sig även till högre altituder och svalare odlingsplatser.
Allt skördas för hand och alla vingårdar vinifieras separat. Druvorna pressas försiktigt och får vila under natten. Efter en mycket försiktig pressning av druvorna jäser druvmusten med naturlig jäst, 100 % av musten jäser på franska ekfat i olika storlekar. Vinet lagras sedan 9 månader på ekfaten med kontinuerlig omrörning av jästfällningen.
Fantastisk chardonnay där höga syror möter flinta och våta stenar. Smakrikt vin med en något krämig textur med inslag av gröna äpplen, rostade nötter, citruszest och en lång elegant eftersmak.
Passar ypperligt till grillad fisk, kalv och andra kraftigare fiskrätter.