Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Colchagua Valley
Carmenère
Cabernet Sauvignon
Syrah
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 55% | 35% | 10% |
---|---|---|---|---|
Chile | Colchagua Valley | Carmenère | Cabernet Sauvignon | Syrah |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
14% | 16-18°C | 270401 | g/liter | 2018 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
JA | Nej | Nej | 119 kr |
Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar, och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.
Chiles exceptionella vinodlingsförhållanden förde familjen Torres hit år 1979. Tack vare jordarnas sammansättning kan rötterna till icke ympade druvsorter växa flera meter djupt ner i marken och därigenom få tillgång till mineraler och vatten. Det ger unika förutsättningar för en balanserad produktion varje årgång och druvorna fylls av unik personlighet som återspeglar jordens speciella egenskaper.
Miguel Torres anses vara pionjären till den moderna vinodlingen i Chile. Han var den förste som införde rostfria ståltankar med kylaggregat och temperaturkontroll, pneumatiska pressar och små fat av fransk och amerikansk ek för jäsning och lagring av kvalitetsviner.
Finca Negra Special Selection är gjort på en blandning av 55% Carménère, 35% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah som odlas i Colchagua Valley 15 mil söder om Santiago. Den trånga dalgången sträcker sig från foten av Anderna och öppnar i väster upp mot stillahavskusten. Flankerad av höga berg rymmer dalen ett antal jordmåner och mikroklimat och här är mornarna kyliga.
Förhållandena är ypperliga för druvorna som utgör det fruktiga vinet som har en nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mörk choklad, plommon, björnbär, lagerblad och ceder. Lång och harmonisk eftersmak.