Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Prisvärd Cabernet Sauvignon från Chile.
Cabernet Sauvignon
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Cabernet Sauvignon |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
% | 16-18°C | X5129MT5501 | 3 g/liter | 2017 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt |
---|---|---|
JA | Nej | Nej |
Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar,och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.
Ung, mörkt purpurröd färg med hög intensitet. Doften är medelstor, ren och modern i en vinbärsfruktig och för druvan mycket typisk stil med hint av ekfat och lakrits. Smaken är medelfyllig, frisk och aromatisk med tydlig strävhet, en antydan till fatbeska men också med en generös och ursprungstypiskt intensiv fruktighet som drar åt svarta vinbär. Medellång eftersmak.
Den här vintypen kräver mat, då gärna rätter av fågel och kött som är medelkraftiga och som serveras med tillbehör som fångar upp och lindar in strävheten något.
Vinet vinner inte på lagring.
Druvorna skördas under april och maj. Musten jäses i rostfria ståltankar vid 28 grader under en dryg vecka med totalt 20-21 dagars skalkontakt. Efter malolaktisk jäsning mognar vinet i amerikanska ekfat under 6 månader.