Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Den så karaktäristiska druvan Malbec och Argentinas stjärna passar utmärkt till grillat kött. Malbec ger viner som är både täta och tanninrika i sin struktur.
Mendoza
Malbec
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Argentina | Mendoza | Malbec |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 16-18°C | X5129NO1601 | 2,9 g/liter | 2018 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt |
---|---|---|
JA | Nej | Nej |
Strax norr om Rio Mendoza i Argentina, med tillgång till toppmodern teknologi, tillverkar Bodega Norton viner av högsta internationella klass.
När den engelska ingenjören Sir Edmund James Norton grundade Bodega Norton år 1895, var det den första bodegan att etablera sig norr om Rio Mendoza. Firman hölls kvar inom familjen fram till 1989, då den österikiske affärsmannen Gernot Langes-Swarovski blev ny ägare. Argentina hade ännu inte slagit igenom på den internationella marknaden och han var den första utländska investeraren som både trodde på och vågade satsa på vinnäringen i Mendoza. Ambitionen var redan från första dag högt satt, man skulle göra viner av högsta internationella klass.
Färgen är ung och purpurröd. Doften är medelstor och bärfruktig med en mild kolaton i modern stil, därtill med en liten örtighet. Smaken är medelfyllig, ren och
generöst fruktig med balanserad syra och strävhet och en medellång eftersmak med god fruktsötma precis i slutet.
Detta vin är ett utmärkt allroundvin som passar till de flesta medelkraftiga fågel och kötträtter, samt mjuka och hårda ostar av medelkraftig intensitet. För att spegla den härliga frukten, kan det gärna finnas något med sälta eller fett och krämighet i rätten, vilket förhöjer känslan av vinets fina frukt.
Vinner ej på lagring, vinet ska drickas ungt.
Druvorna avstjälkas och krossas lätt och musten jäses sedan i ståltankar vid 25 grader under sju dagar, med en kort tids efterföljande maceration. Den malolaktiska jäsningen sker i tankarna och vinet buteljeras ungt.