20 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Kaliforniska La Masia Chardonnay är ett single estate vin från vingården Don Miguel, döpt efter Marimar Torres far och belägen i The Green Valley.
Russian River, Kalifornien
Chardonnay
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
Land | Region | 100% |
---|---|---|
USA | Russian River, Kalifornien | Chardonnay |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
14% | 10-12°C | 9905101 | 2,6 g/liter | 2016 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | |
---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej | 299 kr |
Marimar Torres, syster till Miguel Torres, har skapat en egen personlig stil och utvecklat sina viner med stor internationell framgång. Idag sker odlingen ekologiskt och några första steg mot ett biodynamiskt odlingsssätt har tagits.
Klart utseende med djupt halmgul på gränsen till lite gyllene färg. Doften är medelstor, mjukt äppelfruktig med nyanser av honung och med en diskret vaniljsötma och rostad nyans från faten som ger vinet en läckert nötig ton. Smaken är medelfyllig, rik och gulfruktig, men ändå i en något sval stil, med en lätt nötig rostad och lite kryddig ton från ekfaten, men med en fin rondör från fruktigheten och jästfällningen. Eftersmaken är ännu något knuten och ungdomligt kryddig.
Druvorna skördas för hand i september, avstjälkas till 85-90% och jäses sedan vid 28-30 grader i små öppna ståltankar med 15 dagars skalkontakt. Vinet tappas sedan över i franska ekfat, cirka 30-35 procent nya, för att genomgå malolaktisk jäsning och lagring under 10-11 månader. Det buteljeras utan att filtreras. Årgång 2006 är den första då vinet bär namnet La Masia. Biodynamiskt odlat.