Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Elegant och klassisk provencerosé.
Provence
Grenache
Cinsault
Syrah
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
150 ml
Land | Region | 60% | 30% | 10% |
---|---|---|---|---|
Frankrike | Provence | Grenache | Cinsault | Syrah |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
12% | 10-12°C | 7436301 & 7436306 | 2,2 g/liter | 2017 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml | 150 ml |
---|---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej | 149 kr | 289 kr |
Provence är för många synonymt med rivieran och dess roséviner. Vår producent Ravoir-Fils har sedan många år varit verksam i Provence, där de producerar sitt friska och frächa rosévin Manon. Trenden för rosévin är fortfarande stark och konsumenterna har upptäckt hur mångsidigt och användbart det är. Rosévin är det perfekta sällskapsvinet, fräscht och lättdrucket, men också härligt till buffémat, sallader och fisk.
Klar och ljust rosa i färgen. Doften är intensiv, ren och fint fruktig med inslag av vita blommor, persika och mineral. Smaken är medelfyllig, torr och mycket ren med inslag av vita vinbär, periska och grönt äpple. Pigg syra med en balanserad mineralton i eftersmaken.
Passar bra till medelkraftiga rätter av fisk och skaldjur. Det får gärna också finnas en diskret sötma från grönsaker, såser eller bara från skaldjur som pilgrimsmusslor, ostron eller havskräfta. Smaksättning bör även göras med citrus eller friskt vitt vin för att balansera vinets syra.
Vinet vinner ej på lagring.
Druvorna krossas och får ligga kvar med skalen i 5-6 timmar innan musten pressas och jäses i temperaturkontrollerade tankar. Vinet jäser på låg temperatur för att behålla vinets komplexitet, fräschör och ungdomliga smak.