Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Mångfaldigt prisbelönt Cabernet Sauvignon från Chile. Kommer från vingården som bär samma namn, Manso de Velasco. Vingårdens stockar är över hundra år gamla.
Maule Valley
Cabernet Sauvignon
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Chile | Maule Valley | Cabernet Sauvignon |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
14% | 18°C | 8596701 | 1,8 g/liter | 2013 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
JA | Nej | Nej | 319 kr |
Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar,och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.
Miguel Torres anses vara pionjären till den moderna vinodlingen i Chile. Han var den förste som införde rostfria ståltankar med kylaggregat och temperaturkontroll, pneumatiska pressar och små fat av fransk och amerikansk ek för jäsning och lagring av kvalitetsviner.
Chile är en vinmakares paradis och har ett perfekt klimat för att odla vin, med dess väl markerade årstider och dagliga temperaturförändringar. Den svala temperaturen som kommer in från bergskedjan Anderna i kombination med slösande solsken gör att vingårdarna frodas.
Det minutiösa arbete som Miguel Torres och hans team påbörjade på 1980-talet blev en nytändning för hela landets vinindustri. På grund av att Chile inte varit drabbat av Phylloxera har man idag vinstockar som är över 100 år gamla. Det är på dessa stockar Miguel Torres gör sitt prestigefulla vin Manso de Velasco av druvan Cabernet Sauvignon.
Ung, mycket mörkt purpurröd färg med hög intensitet. Doften är stor och intensivt vinbärsfruktig, djup och tät med en nästan köttig nyans och en lätt kryddig fatton. Smaken är ordentligt fyllig, generöst fruktig med en mycket tydlig ton av svarta vinbär, sträv och lätt fatkryddig med viss beska och med en lång, vinbärsfruktig eftersmak som precis i slutet bjuder på en elegant nyans av örter och te.
Detta kraftiga vin kräver smakrik mat, helst kött- och vilträtter med mörka vinsåser (även med smaksättning av starkvin) och robusta, smakrika tillbehör. Vinets intensiva frukt gör att rätten kan ha en diskret sötma, men då bör ett tillbehör med krämig konsistens (sås, stuvning, puré, gratäng) finns med för att fånga upp och linda in strävheten.
Vinner på att luftas i karaff ca 30 min innan servering.
Druvorna skördas vid hög mognad i maj. Musten jäses i rostfria ståltankar vid 30 grader under en vecka med totalt 28 dagars skalkontakt. Vinet genomgår sedan
malolaktisk jäsning i franska ekfat, cirka 60 procent nya, och mognar däri under totalt 18 månader. Det buteljeras utan att filtreras.