Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
La Masia är katalanska för den lilla lantbruksbyggnad som var vanligt förekommande på den katalanska landsbygden och är en hyllning till Marimars katalanska rötter.
Russian River, Karlifornien
Pinot Noir
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
USA | Russian River, Karlifornien | Pinot Noir |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
14% | 16-18°C | 7448001 | 2,4 g/liter | 2014 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej | 429 kr |
Marimar Torres, syster till Miguel Torres, har skapat en egen personlig stil och utvecklat sina viner med stor internationell framgång. Idag sker odlingen ekologiskt och några första steg mot ett biodynamiskt odlingsssätt har tagits.
Klart körsbärsröd färg, medelhög intensitet. Doften är medelstor, rent rödfruktig och intensiv med fina toner av söta röda bär, en sval vegetativ nyans. Passar utmärkt till eleganta kött- och fågelrätter, gärna med inslag av rostade rotfrukter (vars sötma balanserar vinets fruktsötma), rödvinssåser (vars syrlighet balanserar vinets friska syra) och inslag av sälta från exempelvis rökt sidfläsk eller andra charkuterier. Detta vin passar också bra till stekta rätter av vit fisk med liknande tillbehör.
Druvorna skördas för hand i september, avstjälkas till 85-90% och jäses sedan vid 28-30 grader i små öppna ståltankar med 15 dagars skalkontakt. Vinet tappas sedan över i franska ekfat, cirka 30-35 procent nya, för att genomgå malolaktisk jäsning och lagring under 10-11 månader. Det buteljeras utan att filtreras. Årgång 2006 är den första då vinet bär namnet La Masia. Biodynamiskt odlat.