Masi Grandarella
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Druvorna skördas sent och får sedan torka under omkring 50 dagar, under torkningsprocessen så tappar druvorna omkring 30% av vikten och smaker och aromer intensifieras. Därefter pressas druvorna, genomgår jäsning för att sedan lagras i 24 månader på 600 L slovenska ekfat.
Lagringspotential: 10-15 år
Karaktär
Doft av blåbär och plommon samt inslag av vanilj och kakao. Fylligt med inslag av körsbär, välbalanserade tanniner, bra syra och lång eftersmak. Passar bra till grillat rött kött och lagrade hårdostar.