Btl shoot

Conde de Superunda

En liten bit av Spanien i Chile.

Restaurang

Skriv ut
Pris 599kr Pris 299kr Alkoholhalt14Årgång2009
Land chile Artikelnummer75816Druvor55% Tempranillo 25% Cabernet Sauvignon 20% Monastrell
Producent Miguel Torres Chile Sockerhalt<3 g/lVid servering18

Om Producenten

Miguel Torres anses vara pionjären till den moderna vinodlingen i Chile. Han var den förste som införde rostfria ståltankar med kylaggregat och temperaturkontroll, pneumatiska pressar och små fat av fransk och amerikansk ek för jäsning och lagring av kvalitetsviner.

Vinifiering

Druvorna skördas från tredje veckan av mars (Monastrell och Tempranillo) till slutet av april (Cabernet Sauvignon). Musten jäses vid 30 grader i ståltankar med en total maceration på 30 dagar. Vinet genomgår sedan malolaktisk jäsning och lagring under 24 månader i helt nya franska ekfat. 

Karaktär

Ung, mycket mörkt purpurröd färg. Doften är stor, ren och modernt fruktig, intensiv och djup med en ung, kryddig fatkaraktär med toner av mörk choklad och kaffe. Smaken är rätt fyllig, torr men med en generös och tät mörk bärfrukt (vinbär, björnbär, blåbär), en ungdomligt markerad strävhet och fint kryddig fatkaraktär med en liten beska och med en lång, rik och fruktig eftersmak med nyanser av vanilj, kaffe och lakrits.

Passar bra till smakrika stekta rätter av fågel, kött och vilt, gärna med krämiga tillbehör som rundar av strävheten. Ingredienser som stekt svamp och rökt kött bidrar också till denna effekt och balanserar också den rika frukten.

Vill du ha rådgivning?

Linda Skalberg 070-366 89 61Linda.Skalberg@twscollective.se