
Nectaria Riesling
Sent skördade Rieslingdruvor i perfekt harmoni av sötma och syra.
Restaurang
Om Producenten
Miguel Torres anses vara pionjären till den moderna vinodlingen i Chile. Han var den förste som införde rostfria ståltankar med kylaggregat och temperaturkontroll, pneumatiska pressar och små fat av fransk och amerikansk ek för jäsning och lagring av kvalitetsviner.
Vinifiering
Druvorna skördas från den sista veckan av mars och början av april då druvorna angripits av ädelröta, sk. Botrytis. Druvklasarna pressas hela och den frirunna musten jäses i temperaturkontrollerade tankar. Vinet får sedan vila på franska efkfat i 14 månader.
Karaktär
Ren, klar och fin gul färg. Inslag av honung, persika, kaprifol och vita vinbär. Extremt lång elegant avslutning. Utmärkt till frukt- och bärdesserter, glass, nötdesserter samt grönmögelostar och hårdostar.
Går att lagra några år.