Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
DO Conca de Barberà
Chardonnay
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Spanien | DO Conca de Barberà | Chardonnay |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
14% | 8-10°C | 7377801 | 1 g/liter | 2013/2015 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej | 399 kr |
Familjen Torres är en av världens mest kända familjer i branschen. Redan under mitten av 1600-talet var de verksamma inom vinnäringen och år 1870 etablerade de sig som vinproducent. Sedan dess har namnet Torres borgat sig för kvalitet och hållbarhet samt vunnit många fina utmärkelser genom åren.
2017 fick de bland annat den prestigefyllda utmärkelsen ”World’s Most Admired Wine Brand” för tredje gången av Drinks International.
Druvorna skördas under de första veckorna av september. Musten jäses i helt nya franska ekfat (från Nevers) vid 16 grader under cirka 18-20 dagar. Vinet genomgår sedan malolaktisk jäsning i faten följt av lagring på sin jästfällning under 12 månader med regelbunden bâtonnage (att röra upp fällningen för att berika vinet).
Lätt gyllene halmgul färg. Doften är generös och elegant fruktig med inslag av gula äpplen och med något söta nyanser av ananas, allt fint inbäddat i en rökig ton av rostade ekfat. Smaken är medelfyllig, rent fruktig i en generös men ändå frisk stil med väl integrerade ekfatstoner som bjuder på en lätt bränd nyans. Eftersmaken är lång, aningen nötig och komplex med ett torrt, elegant slut.
Fisk och fågel