Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

Old Vines from Patagonia Trousseau - Rött vin | The Wine & Spirits Collective wine-image

Ett unikt arv från länge glömda 60-åriga vingårdar.


Old Vines from Patagonia Trousseau


heart-icon
print icon

Argentina

Uco Valley


100%

Trousseau


13%

Alkoholhalt

14-16°C

Vid servering


X251MR0601

Artikelnummer


2 g/liter

Sockerhalt

2018

Årgång


Ja

Nej

Nej

Veganvänligt

Eko

Etiskt


75 ml

Om producenten

Riccitelli Wines är ett ungt och dynamiskt projekt som tillåter Matias Riccitelli att till fullo ge uttryck för Argentinas terroir i sina viner. Vingården ligger i hjärtat av Vistalba i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza.

Med hjälp av sin far, den kända vinmakaren Jorge Riccitelli (Bodegas Norton), och sin stora passion för vin bestämde sig Matias Riccitelli 2009 för att köpa sin egen vingård. Odlingarna är idag fördelade på tre olika vingårdar om 20 hektar vid Andernas fot, i hjärtat av Vistalba, i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza. Odlingarna är till största delen planterade i början på 1900-talet och man arbetar med låga skördeuttag och hård selektering i vingården. Dessa tekniker lämpar sig bra för ekologisk odling och ger väldigt högkvalitativa druvor. Matias Riccitelli arbetar efter en ekologisk filosofi, men är inte certifierad ekologisk odlare.


Vinifiering

Druvorna till detta vin kommer ifrån vingårdar runt om Uco Valley med en snittålder på 60 år. Avkastningen är ca 5000 kg/ha och skörden sker normalt första veckan i mars och för hand. Noggran selektering av druvorna sker också för hand innan druvorna tas vidare i processen.

Innan jäsningen startar macereras musten i 5 dagar. Jäsningen sker sedan i små franska ekfat med naturlig jäst. 30 % av druvorna jäses om hela klasar vid 26-28 grader.

100 % av vinet lagras till sist i använda franska ekfat under 12 månader.

Karaktär

På näsan röda frukter blandat med tydlig mineralitet och eleganta toner av kryddor och blommor. Fortsatt elegant i munnen med en frisk syra och len struktur.

Ganska lätt i gommen men med karaktär och struktur som landar i ett långt avslut.