Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Svamp och vilt är särskilt lyckade kombinationer med Pio Cesares viner.
DOCG Barbaresco
Nebbiolo
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Italien | DOCG Barbaresco | Nebbiolo |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
14% | 16-18°C | 7104801 | 1 g/liter | 2014 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej |
Pio Cesare är ett vinhus med anrika traditioner sedan många år. Det är ett typisk traditionellt familjeföretag som tas över av generationer som kommer. Verksamheten styrs med fast hand av Pio Boffa som har ett antal generationer före sig i den vinproducerande firman.
Pio Boffa och Cesare Benvenuto som äger bolaget har inte fallit för de nya tankarna som kom till Piemonte för 20 till 30 år sedan. Man utnyttjar fortfarande den gamla men mycket vackra källaren mitt i Alba. Alba är en gammal stad med anor sedan romartiden och är idag navet för all produktion av Barolo och Barbaresco. I regionen är det inte bara vinerna och gastronomin som är värda ett eget besök utan även Alba som är väl värd att ses. Mitt i Pio Cesares källare har man behållit den gamla stadsmuren från romersk tid. Muren är enligt uppgift mer än två tusen år gammal. Det är härligt att se hur man vårdar sin historia. Muren upptäcktes vid renovering av vinkällaren för många år sedan och visas stolt upp för besökare som är på vineriet för att provsmaka vinerna.
Vinet har jäst i rostfria ståltankar med skalkontakt i 25-30 dagar. Därefter har det lagrats i ekfat "botti" i ca 30 månader. En liten mängd har lagrats i franska barriques.
En mycket klassisk stil av Barbaresco, elegant och sammetslen, med mogen och kryddig frukt. Tydliga men eleganta tanniner. Bra struktur och koncentration. Mycket lång och harmonisk eftersmak.
Kött, fågel och hårdostar