Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Mâconnais, Bourgogne
Chardonnay
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Frankrike | Mâconnais, Bourgogne | Chardonnay |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 10-12°C | 7389701 | 2 g/liter | 2016 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej | 309 kr |
Att betrakta varje vinstock som en levande individ är Olivier Merlins filosofi. Merlin använder inga herbicider eller konstgödsel, utan föredrar att använda plogen och lägga kompost på rankorna. Druvorna skördas för hand och varje vingård vinifieras separat. Oliver och Corinne Merlin bor i byn La Roche-Vineuse och där de ägnar sig passionerat åt sitt hantverk. Efter att ha arbetat ett par år i Kalifornien var det dags att vända skutan hemåt, 1987 köpte familjen Merlin Domaine Vieux Saint-Sorlin. Vingården som består av 4,5 ha var i dåligt skick och i behov en rejäl make-over. Detta gav de möjligheten att lära känna terroiren i varje enskild vingård och plantera utifrån de bästa förutsättningarna.
Vacker ljus gyllengul färg. Doften är stor av exotisk frukt. Smaken är stram, frisk och fylld av mineralitet som återspeglar terroiren där druvorna är plockade. Väldigt fin balans mellan syra och alkohol. Serveras till smakrika fiskrätter eller till rätter av ljust kött eller fågel. Ska drickas ungt men klarar även några års lagring.
Druvorna skördas för hand och skördeuttaget är 55 hl/ha. Druvorna pressas försiktigt före jäsningen som sker på ekfat. Vinet ligger 10 månader på jästen innan det filtreras och buteljeras.