Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Vi de Vila-linjen kommer från Familia Torres önskan att bemästra DO Penedès och uttrycka den unika terroir från regionens olika byar.
Penedès
Xarel-lo
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
75 ml
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Spanien | Penedès | Xarel-lo |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 8-10°C | 90430 | 1 g/liter | 2018 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt | 75 ml |
---|---|---|---|
Nej | Nej | Nej | 179 kr |
Familjen Torres har producerat vin sedan mitten av 1600-talet och Bodegas Torres grundades 1870. Torres har sitt säte i Vilafranca del Penedès i Katalonien, strax utanför Barcelona. Torres har varit ledande i utvecklingen mot att producera spanska viner i internationell stil, delvis avsedda för exportmarknaden. Det stora internationella genombrottet kom 1979 då Torres prestigevin Mas la Plana vann vinolympiaden i Paris, som var utformad som en blindprovning i konkurrens med de främsta slotten i Bordeaux.
I Torres vingårdar har man alltid varit medvetna om att "vin är jordens frukt”. Med detta ansvar har man under åren engagerat arbetat, generation efter generation, för bevarande av miljön.
Torres åtagande för 2020: Att minska koldioxidutsläppen per flaska med 30% jämfört med 2008.
Tre år i rad, 2015-2017, har Torres utnämnts till ”World’s Most Admired Wine Brand” av Drinks International.
Torres Font-Rubi är gjord på druvan Xarel-lo som har jäst på ståltankar och sedan lagrats på jästfällningen i sex månader innan den buteljerats.
Xarel.lo anses vara den mest resistenta av de tre cavadruvorna mot temperaturförändringen och den som ger den mest komplexa karaktären i det spanska bubbelvinet. Odlas idag i allt högre utsträckning för att användas till stilla endruvsviner, såsom i detta fall.
Det råder delade meningar om vilken av de tre cavadruvorna som ska vara bäst. Många lägger sin röst på Xarel-lo , inte nödvändigtvis för dess komplexitet, utan snarare för att den är den mest personliga druvan och har en fin syra. Den är sedan en tid betraktad som en av Spaniens bästa vitvinsdruvor.
Ljusgul färg.
Vinet har en frisk och ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, citrus, mineral, honungsmelon och lime.
Smaken är frisk och fruktig med ett elegant och nyanserat avslut.
Passar till skaldjur och fiskrätter, men är även utsökt som aperitif till rostade marconamandlar.