Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Central Valley
Sauvignon blanc
Alkoholhalt
Vid servering
Artikelnummer
Sockerhalt
Årgång
Veganvänligt
Eko
Etiskt
Land | Region | 100% |
---|---|---|
Chile | Central Valley | Sauvignon blanc |
Alkoholhalt | Vid servering | Artikelnummer | Sockerhalt | Årgång |
---|---|---|---|---|
13% | 6-8°C | X251MT6101 | 1,7 g/liter | 2018 |
Veganvänligt | Eko | Etiskt |
---|---|---|
JA | Ja | Nej |
Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar, och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.
Blekt halmgul färg. Doften är medelstor, ren och aningen aromatisk (mer elegant än parfymerad) med toner av vinbärsblad och krusbär i en mycket druvtypisk stil. Smaken är lätt men intensiv, mycket frisk och rent fruktig med samma aromer som i doften. I den friska, medellånga eftersmaken växer det också fram en fin nyans av vita blommor.
Lika bra till aperitif, sällskapsvin som till mat, då helst lätta till medelkraftiga rätter av fisk, skaldjur och grönsaker. Rätterna kan gärna vara smaksatta med citrus eller andra syrliga råvaror (för att balansera vinets syra). Passar också till färskostar och getostar.
Vinner ej på lagring, vinet ska drickas ungt.
Druvorna skördas successivt under mars månad. Musten jäses i rostfria ståltankar under 21 dagar vid cirka 18 grader och buteljeras ungt utan att komma kontakt med ekfat.