Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

Ugnsbakad sötpotatis

Med grönkål, fetaost och pinjenötter


Ingridienser

Stora sötpotatisar

Fetaost

Olivolja

Grönkål

Citron, både saft och skal

Honung

Hasselnötter

Vitlök

Salt och peppar

2 st

50 g

1 msk

250 g

1/2

1 tsk

1 påse

2 klyftor

Efter smak

Instruktioner

Steg 1

Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper. Tvätta Sötpotatisarna och dela dem på mitten. Pensla hela potatisarna med olivolja, salta snittytan och lägg sedan på plåten med snittytan uppåt.

Steg 2

Grädda i 30 minuter, ta ut bakplåten och vänd på potatisarna. Med hjälp av en gaffel rör du runt i den krämiga sötpotatisen. Smula osten på potatisen.

Steg 3

Skölj grönkålen. Skär bort stammen och strimla bladen. Skala och hacka vitlöken. Lägg grönkål och vitlök i en bunke och tillsätt citronskal och saft, honung, olja och salt. Massera grönkålen ordentligt med händerna.

Steg 4

Sprid ut grönkålen på potatisen, grovhacka hasselnötterna och toppa med dem. Grädda ytterligare 5-10 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera!