Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?
Mina sparade
Kopiera länken och maila den!
http://www.twscollective.se/sortiment/?favourites=Du kan inte skicka en tom lista! När du sparar en produkt kommer en länk att genereras som du sen kan skicka!
Du kan inte skriva ut några produktblad då listan är tom!
Din lista är tom!
Oxfilé i bit
Dijonsenap
Rosé- eller svartpepparkorn
Skogschampinjoner
Olivolja
Smör
Grovkornigt salt
Vitt vin
Smör
Grädde
Hackad färsk timjan
Riven parmesanost
Salt och svartpeppar
1/2 kilo
2 msk
4 msk
5 dl
1 msk
2 msk
Efter smak
1 1/2 dl
2 msk
5 dl
2 msk
4 msk
Efter smak
Sätt ugnen på 225 grader. Gnid in oxfilén i dijonsenap och rikligt med salt och peppar och ställ den sedan åt sidan. Halvera champinjonerna och värm upp olivolja i en stor stekpanna, gärna i gjutjärn. Lägg i champinjonerna och salta och peppra dem. Stek dem i några minuter tills de börjar mjukna och ta sedan bort från värmen. Lägg över oxfilén i pannan tillsammans med champinjonerna och lägg smöret på köttet.
Placera pannan i ugnen i cirka 35 – 45 minuter. Använd en köttermometer. Vid cirka 52 grader är köttet rött (medium/rare) men vill man ha det lite mer genomstekt så låt det gå till cirka 55-57 grader. När köttet nått rätt temperatur- ta ut ur ugnen och låt det vila i ugnsfolie i ungefär 10 minuter innan det skärs upp. Spara stekpannan.
Medan köttet vilar börjar du göra såsen. Använd samma stekpanna som du använde till köttet och sätt den på hög värme på spisen. Häll på vinet och skrapa försiktigt bort eventuella brända bitar ur pannan. Låt sjuda i 2-3 minuter tills vinet har reducerats till ungefär 1/3.
Addera smör och timjan och låt sjuda i ytterligare 2 minuter, tills smöret har smält. Häll på grädden och låt såsen koka upp. Sänk sedan värmen och låt småputtra i några minuter till den börja tjockna. Ta från plattan, rör i parmesanosten och smaka upp med salt och peppar. Skär upp köttet och servera det tillsammans med champinjonerna, såsen och valfritt tillbehör.