Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

Susanna tipsar om

Jag tipsar om Mirgin Opus Evolutium 2013 från Alta Alella, som är gjort på ekologiska druvor från Vallcirera Paraje, den nya premiumklassificeringen för Cava. Alta Alella är en av de tolv första producenterna som ingår i klassificeringen.

Opus är gjord på druvorna Pansa Blanca och Chardonnay, den förstnämnda är jäst på rostfria ståltankar och den senare jäses på andraårets franska ekfat. Efter fyra månader blandas vinet för en andra jäsningen enligt den traditionella metoden för att sedan lagras i minst 36 månader innan den degorgeras strax före lanseringen. Smaken är koncentrerad och komplex och det lämpar sig väl som gastrovin. Ett riktigt lyxigt bubbel från en producent som alltid sätter den naturliga vintillverkningen i främsta rummet för att skapa stora viner.

Artikelnummer Systembolaget: 7776901

Pris Systembolaget: 319 kr

Till Systembolaget