Atrevido Tinto
KAXIGT RÖTT
Restaurang
Om Producenten
Historien bakom Bodegas Lozano börjar redan 1853 när familjen Lozano planterade de första vinodlingarna i Villarobledo med huvudsakligen Arién, som är den autoktona druvsorten i regionen. Sedan dess har fyra generationer drivit vingården vidare genom hårt arbete och traditionella tekniker.
En av framgångsfaktorerna för företaget är förvärvet av den nuvarande faciliteten 1985.
2005 diversifierade Lozano verksamheten och började producera juice och koncentrerad must genom CONUVA. Fortsatt genom att följa samma filosofi om att uppnå högsta kvalitet i alla sina produkter och ge ett differentiellt värde och förtroende hos alla kunder.
Vineriet har genomgått olika faser vilka tillsammans har skapat vad det är idag; ett professionellt referensföretag inom vinsektorn, som anpassar sig till nya tider genom nya produkter och format.
Vinifiering
Druvorna skördades tredje veckan i september med ett uttag på 10 ton per hektar. Efter ca 10 timmars cryomacerering jästes musten under 15-20 dagar vid en temperatur på 18-22º C.
Karaktär
Attraktivt körsbärsröd färg. Intensiv doft av röda körsbär och med peppriga inslag.
Välstrukturerad och balanserad i gommen. Trevliga tanniner och lite mineralton med en lång eftersmak.