Bossi Fredrigotti Vign’Asmara
Restaurang
Om Producenten
Bossi Fedrigotti är en adelsfamilj som mer än gärna kallar sig för jordbrukare och här i Trentino har man varit aktiva sedan 1697. Druvorna växer på 300 meters höjd där de får utstå ett behagligt klimat med varma dagar och svala nätter.
Vinifiering
Druvorna odlas på vingårdar i Trentino, på 300 m.ö.h i en kalk- och basaltrik jordmån där svalkande vindar sveper in från Gardasjön. Vinet jäser på nya franska ekfat och genomgår regelbunden batonnage. Vinet lagras sedan i 10 månader på franska ekfat och därefter två månader på ståltank. Efter buteljering får vinet vila i 4 månader på flaska.
Karaktär
Intensiv fruktig doft av citrus och äpple samt inslag av ek. Fylligt och smakrikt med krämig struktur och inslag av tropisk frukt och vanilj. Lång eftersmak. Passar bra till pasta och risotto samt krämiga ostar.