
Poire William Eau-De-Vie
En Bourgognisk tradition fylld av smak och historia
Restaurang
Om Producenten
Joseph Cartron – En Bourgognisk tradition fylld av smak och historia
Sedan 1882 har Joseph Cartron, beläget i Nuits-Saint-Georges i Bourgogne, varit synonymt med genuint hantverk och autentiska smaker. I fem generationer har familjen Cartron ägnat sig åt att skapa likörer och eaux-de-vie som fångar regionens karaktär, lika uttrycksfulla som Bourgognes Grand Cru-viner från Cote d'Ors Pinot Noir. Joseph Cartron har bevarat sitt arv i en värld där modernisering ofta dominerar. Genom att arbeta nära lokala odlare och noggrant välja råvaror förblir de trogna sin filosofi om att låta kvalitet och tradition tala högre än trender.
Fatlagrad Eau-de-vie som kombinerar finess, elegans och klass. Perfekt som avec! Detta är en typ av sprit som gärna avnjuts efter måltiden för att hjälpa till med matsmältningen. Dess komplexa smaker och aromer gör den perfekt för avkoppling efter en god middag.
Vinifiering
Joseph Cartrons Eau-de-Vie de Poire Williams tillverkas av päron som odlas i de bästa burgundiska terroirerna i Hautes Côtes de Beaune och Monts du Lyonnais.
Den oöverträffade kvaliteten på denna eau-de-vie garanteras genom användningen av de bästa frukterna.
Frukterna plockas, mognar, krossas och sätts att jäsa. Jäsningen är ett känsligt steg, och sker i kar och varar i flera veckor efter jäsningen genomförs sedan destillationen, som utförs i en traditionell kopparpanna av burgundisk typ.
Eau-de-vien hälls sedan i glasdemijohns som skyddas av korgar och förvaras bortom ljus. Därefter börjar den långa lagrings perioden på en vind (2 till 5 år) under taket på destilleriet.
Karaktär
Smaken är rund, lite oljig, silkeslen och i god harmoni med frukten.
Smaken hänger kvar länge i munnen.

