Handplockade druvor som pressas i hela klasar. Jäsning vid 18 °C. Chardonnay jäses i ekfat och får sedan ytterligare två månader på ekfat innan den blandas med Sauvignon Blanc och Semillon.
Ksara Blanc de Blancs
Restaurang
Om Producenten
Ksaras vingårdar är belägna i centrala och västra delen i Bekaa-dalen på en genomsnittlig höjd av 1000 meter över havet. Området åtnjuter ett medelhavsklimat med heta somrar, rikligt med regn och snö under vinterperioden men milda vårar. Snön som smälter från de Libanesiska bergen ger egna vattenresurser. Bergssluttningarna på varje sida av dalen och dalen i sig skapar ett unikt mikroklimat där kalla nätter kompenserar för heta sommardagar.
Vinifiering
Karaktär
Gul färg. Stor, kryddig doft med toner av citrus, färska örter och fat. Smaken är torr och medelfyllig med inslag av citrus, valnötter, lakritsrot och fat. Lång eftersmak.

