
Diemersdal Sauvignon Blanc
Restaurang
Om Producenten
Diemersdal ligger i en av de äldsta vinregionerna i Cape, Durbanville Wine Valley. De olika jordmånerna och sluttningarna skapar optimala förhållanden för premiumviner med framträdande druvkvaliteter. De torra markerna producerar druvor med koncentrerade smaker och med hjälp av de kylande vindarna – ”cooling mists” – som rullar in från Atlanten så mognar druvorna samtidigt. Resultatet blir klassiska viner som kombinerar det bästa av gamla och nya världar.
Vinifiering
Druvorna skördas på natten och genom att skörda på natten när temperaturen är lägre kan man undvika att druvorna börjar jäsa och oxidera. Efter skörden sorteras och avstjälkades druvorna och pressades försiktigt. Vinet skalmecereras i 3-12 timmar innan det drars över på temperaturkontrollerade ståltankar under låg temperatur för alkholjäsning.
Ett vin som visar den sanna mångfalden av Durbanville's terroir. Blandad från tio olika vingårdar som varierar i ålder, kloner och plats, visar detta vin upp ett lysande exempel på en klassisk Sauvignon Blanc.
Karaktär
En klassisk Sauvignon Blanc där doften är fylld med tropisk frukt, krusbär och lime. Smaken är torr och krispig med en tydlig mineralitet och ett fruktigt avslut.
