Jean Leon Vinya La Scala Cabernet Sauvignon
100% Cabernet Sauvignon från den 8 hektar stora vingården Vinya La Scala.
Restaurang
Om Producenten
Historien om detta vinhus, som grundades år 1963 av katalanen Cerefino Carrón, är fascinerande och tar vägen via Hollywood, där den unge Cerefino tog jobb på lyxrestaurangen Villa Capri som ägdes av Joe di Maggio och Frank Sinatra. Där kom han i kontakt med alla stora stjärnor och blev snart vän med de flesta av dem. Han tog själv ett artistnamn, Jean Léon, och öppnade i april 1956 sin egen restaurang, La Scala, som snabbt blev den mest populära finkrogen i hela Hollywood.
Vinifiering
Druvorna skördas under oktober månad. Efter att de har krossats lätt, jäser musten i rostfria ståltankar vid 27-29 grader och en total skalkontakt på cirka 2 veckor. Vinet dras sedan över till 225 L franska ekfat för att genomgå malolaktisk jäsning och lagring under 24 månader, vinet filtreras sedan lätt innan buteljering. Vinet lagras ytterligare tre år på flaska innan vinet säljs.
Karaktär
Granatröd färg, medelhög intensitet. Doften är medelstor, djupt mörkfruktig och komplex på ett klassiskt vis, där det finns både lite jordiga mognadstoner och nyanser av cederträ. Smaken är drygt medelfyllig, klassiskt druvkaraktäristik med aromer och struktur som påminner om fin bordeaux, och eftersmaken är lång och komplex, men fortfarande ung och sträv.