WSC_LeVigneDiEliEtna_Rosso

Etna Rosso

Restaurang

Skriv ut
Pris 239kr Pris 199kr Alkoholhalt14Årgång2018
Land italien Artikelnummer70636DruvorNerello Mascalese och Nerello Cappuccio
Producent Le Vigne di Eli Sockerhalt<3 g/lVid servering12-14

Om Producenten

Egendomen är uppkallad efter Marcos dotter Elena (Eli) och det är även Elenas konst som pryder alla fl asketiketter. Allt startade 2006 när Marco erbjöds att köpa två väldigt små vingårdar, bägge i välrenommerade crus, Feudodi Mezzo och Moganazzi-Voltasciara. Han bestämde sig för att köpa och p.g.a att odlingarna var så små påminde dom honom om hans dotter Elena vilket fi ck honom att döpa egendomen efter henne. Marco äger idag ca 5 ha där han odlar de röda druvsorterna Nerello Cappuccio, Nerello Mascalese samt den gröna druvan Carricante.

Vinifiering

Druvorna skördas under de tio första dagarna i oktober. Fermentering och maceration sker under 8-10 dagar för att därefter tappas på stora franska ekfat, där den malolaktiska jäsningen sker. Efter 10-11 månaders lagring på stora franska ekfat samt en månad på ståltank tappas vinet ofiltrerat på flaska.

Karaktär

Solvarm doft av mogna röda bär och toner av viol, mineral och örter. Den pigga syran bär upp smaken av både röda bär och örter. I eftersmaken framträder torkade blommor tillsammans med mineraliska toner och torra, nästan kalkiga tanniner.



Utmärkelser

Vill du ha rådgivning?

Tobias Mårtensson 073-158 55 59Tobias.Martensson@twscollective.se